Фирма „Буклес“ ЕООД предлага на своите клиенти:

Дървени масички

Детски люлки

Хамаци

Детски столчета

Люлки

Поставки за цветя

Шкафчета

Стълби

Дъски за писане

Закачалки

...............................................

Фасонирани елементи, детайли и много други изделия...

„За алкохола, дъба и още нещо ...“

В миналото се е смятало, че отлежаването на виното и твърдите концентрати е ставало най-добре в дъбови бъчви. В миналото не са имали и думите екология и икономика. Днес спокойно можем да кажем, че нещата са се променили. С идеята за екологично обоснован и икономически по-изгоден начин фирма БУКЛЕС разработи и патентова метода "бъчва в алкохола". Той се състои в надробяването, термообработването и изпичането на частици дъб, или тъй наречения - "дъбов чипс". Благодарение на метода "дъбов чипс", в алкохола се добавя дървесина, която дава своите есенции, аромати и присъщите органолептични качества на дъба, без да се налага напитката да отлежава в бъчва. По време на контакта на дъбовия чипс с ракията например, се отделя метиловия алкохол, което е допълнително предимство на чипса и което прави ракията по-мека и безопасна за консумация.

Както бъчвите, така и чипса се предлагат в три степени на изпичане : слабо, средно и силно. Степента на изпичане, или микса от отделните три варианта, определят желаните вкусове и ароматни нюанси. Като най-общо правило може да се посочи една доза от 2-5 грама за литър вино и една доза от 3-6 грама за литър концентрат / ракия, уиски, коняк и други/. Качеството на получените напитки зависи и от времето на престой на чипса в тях.

От екологична гледна точка този метод има много предимства. Например:

От едно най-малко сто годишно, здраво дърво се изработват шест бъчви , в които ще отлежават около 1200 литра вино или концентрат. За същото количество вино или концентрат ще ви е необходим 5 кг чипс - по малко от един клон от същото дърво. Имайки предвид и технологията, позволяваща да се произвежда чипс само от дървесина, подлежаща на санитарна сеч, може да си представим какво количество здрави дървета могат да се спасят използвайки чипса.

От икономическа гледна точка използването на дъбов чипс излиза около 120 -150 пъти по евтино от използването на бъчва. Например :

Инвестициите в бъчви; уреди и оборудване за пълнене и преточване; работна ръка; инсталации за почистване и подръжка, превръщат традициония метод в коренно различна система, в сравнение с използването на чипс. Съответните разходи за всички изброени операции намаляват, тъй като повечето от тях липсват. Освен това след третото използване на бъчвата тя се смята за напълно изтощена, а средно на ден само в България се произвеждат около 500 бъчви / 90 дървета на ден/. Можем да си представим само какво количество здрави дървета е необходимо да се секат месечно и годишно. Разбира се, възможно е да се продължи използването и на старите бъчви, като им се даде "нов живот", чрез преработката им в чипс. Фирма Буклес изкупува или преработва на ишлеме стари /изтощени/ бъчви и в зависимост от желанието на клиента ги надробява и изпича. Тук също има предимства:

• при преработката в чипс се използва максимума от площта на бъчвата;

• чипса има по-голям контакт с напитката в сравнение с бъчвата;

• технолозите са запознати с качествата на използваната вече бъчва.

Стремежа на фирмата е гледайки напред, с обща помощ, да оставим на нашите деца, а и на техните деца една наистина красива и зелена България.

Официален дистрибутор за България на фирма БУКЛЕС е : „ Валерий С&М Груп „ АД - София , бул „ Ботевградско шосе „ 44 тел 02/9423400 www.valerii.com

За повече информация, моля потърсете ни на посочените телефони или на e-mail адреса.

за нас
продукти
контакт
дизайн
начало